Popular lifehacks

Hoe groot is een vezelplaat?

Contents

Hoe groot is een vezelplaat?

MDF is er in verschillende diktes, maar ook in diverse afmetingen. De meest gebruikte maat is toch wel de 122×244 cm. Deze platen hebben een totaal aantal m2 van 2,98 per plaat. Naast de standaardmaten zijn er ook afmetingen zoals 305×122 en 275x122cm.

Wat is een spaanplaat?

Spaanplaat is opgebouwd uit kleine stukjes (spaanders) hout en een bindmiddel, meestal een kunsthars. Deze houtspaanders komen niet alleen van bomen, maar ook worden er soms kleine stukjes gebruikt van houtachtige planten zoals vlas, rijststro en rietsuikerstro.

Welke houten platen zijn geschikt voor buiten?

Welke houten platen kunnen buiten worden toegepast?

 • Betonplex Berken. Betonplex wordt gemaakt van een multiplex variant.
 • Betonplex Antislip. Betonplex Antislip is een variant van Betonplex Berken waar één kant van is afgewerkt met een stroeve toplaag.
 • Multiplex Okoumé Watervast.
 • MDF Exterieur.

Kan spaanplaat tegen water?

Spaanplaat is een plaatmateriaal dat is opgebouwd uit kleine delen spaanders en een sterke lijm. Deze lijm is vaak een kunsthars. De standaard spaanplaat is geschikt voor binnen toepassing en kan slecht tegen vocht.

Wat zijn de diktes van MDF?

De meest verkochte plaat is de MDF plaat van 18 mm. In ons assortiment vindt u MDF platen met een dikte vanaf 3 mm tot en met een dikte van 38 mm.

Welke soorten houten platen zijn er?

5x Soorten houten platen

 1. Multiplex. We beginnen met de meest bekende naam, namelijk multiplex.
 2. Underlayment. Underlayment platen lijken heel erg op multiplex platen.
 3. OSB. OSB staat voor Oriented Strand Board.
 4. MDF. MDF is ook een hele bekend soort plaat.
 5. Betonplex.

Waaruit bestaat een spaanplaat?

Spaanplaat wordt gemaakt uit zaagsel, kleine stukjes (spaanders) hout en een bindmiddel, meestal een kunsthars.

Wat is het verschil tussen MDF en spaanplaat?

Zo wordt er voor spaanplaat gebruik gemaakt van grovere houtspaanders in vergelijking met de fijnere houtvezels die bij MDF worden gebruikt. Hierdoor is spaanplaat over het algemeen lichter van gewicht dan MDF. Vaak is spaanplaat hierdoor ook wat grover dan MDF. Spaanplaat is beschikbaar in verschillende varianten.

Welk hout is vochtbestendig?

Hardhout. De meest duurzame houtsoort is hardhout. Deze houtsoort is dus het best bestand tegen vocht, zonder dat het behandeld hoeft te worden, en gaat wel meer dan 25 jaar lang mee. * Bij Hout en Bouwmaterialen vindt u daarom onder andere een ruim assortiment aan palen en balken van hardhout.

Welke platen kunnen tegen vocht?

Vochtwerend plaatmateriaal

 • MDF Vochtwerend V313. Vochtwerend MDF wordt, net als gewoon MDF, gemaakt van kleine houtvezels die verlijmd worden en onder hoge druk en temperatuur worden geperst tot een plaat.
 • OSB 3.
 • Multiplex Berken.
 • Multiplex Hardhout.
 • Underlayment Fins Vuren/Pellos Floor.

Wat kan beter tegen vocht MDF of spaanplaat?

MDF Vochtwerend V313 Hierdoor is het materiaal beter bestand tegen vocht dan gewoon MDF en kan het, na een goede behandeling met een grondlaag en een randsealer voor de kopse kanten, gebruikt worden in vochtige ruimtes binnenshuis.