Common questions

Wat helpt tegen ontstoken tandvlees rondom verstandskies?

Wat helpt tegen ontstoken tandvlees rondom verstandskies?

Bij een ontstoken verstandskies is het tandvlees rondom een doorbrekende verstandskies ontstoken geraakt (meestal in de onderkaak). Bij acute pijn kan uw tandarts het ontstoken tandvlees behandelen met een waterstofperoxide-oplossing.

Hoe houd je verstandskies schoon?

Hoe verzorgt u uw mond?

  1. Poets vanaf de dag na de behandeling drie maal per dag uw tanden en kiezen.
  2. Vanaf de dag na de behandeling moet u drie tot vier keer per dag uw mond spoelen met een spoelvloeistof, u krijgt hiervoor een recept mee.
  3. Als u de spoelvloeistof niet kunt verdragen ga dan spoelen met zout water.

Hoe lang duurt pijn na het trekken van een kies?

Ongeveer 2 tot 4 dagen na de ingreep kan de pijn erger worden en gepaard gaan met een vieze smaak en geur in de mond. Dit gaat vanzelf over in ongeveer 14 dagen. Bij erge pijn kan de MKA-chirurg de wond spoelen en de pijnstilling aanpassen.

Hoelang heb je pijn na het trekken van een wijsheidstand?

De ingreep zelf duurt ongeveer een half uur. Het is normaal dat u na de operatie minstens een drietal dagen last zult hebben en niet naar school of werk kunt, zeker wanneer meerdere verstandskiezen in één keer verwijderd worden.

Wat helpt tegen de pijn van een getrokken kies?

U kunt de pijn bestrijden met bij voorkeur paracetamol. De plaatselijke verdoving is na 2 tot 4 uur uitgewerkt. U kunt het beste met de pijnstillers beginnen ongeveer 1 uur na de ingreep.

Hoe lang duurt het voordat wond verstandskies dicht is?

Geneest de wond snel? Het duurt een dag of tien voordat de wond helemaal dicht is. Als het bloed in de wond goed kan stollen, geneest de wond het beste. Met spoelen verwijdert u het stollende bloed.

Hoe lang mondspoeling na verstandskies trekken?

Voor een goede wondgenezing adviseren wij u 24 uur na de behandeling te starten met chloorhexidine mondspoeling 0,12%. Dit is verkrijgbaar bij de drogist of apotheek zonder recept. Advies is om 3 maal daags 1 minuut de mond te spoelen.