Popular lifehacks

Welke plamuur op staal?

Contents

Welke plamuur op staal?

Polyesterplamuur wordt ook wel staalplamuur genoemd, kan zowel voor polyester, hout, als staal worden gebruikt. Dit type plamuur, op basis van onverzadigde polyester, wordt ook veel in de autoreparatie gebruikt, mede omdat het grote voordeel de snelle droging is.

Wat is metaal plamuur?

2-componenten metaal plamuur MoTip 2K metaal plamuur is een speciale plamuur met aluminium pigmenten voor het voor het egaliseren van oneffenheden in grote oppervlakken. Deze metaalplamuur van MoTip is te gebruiken op metaal, aluminium, hout, beton en polyester.

Wat is lak plamuur?

Een van de meest gebruikte plamuurvarianten is lakplamuur. Lakplamuur is geschikt voor het repareren van kleine lakbeschadigingen en is speciaal ontwikkeld voor het gebruik op geschilderd en gegrond hout.

Welke plamuur voor stalen boot?

Kleine oneffenheden op een stalen schip, boven de waterlijn kunnen worden gevuld met Talamex Polyester plamuur of de Epifanes Combi Filler Plamuur. Laatstgenoemde is ook geschikt voor toepassing op hout.

Welke plamuur voor kozijnen?

Beste houtplamuur voor buiten

Soort reparatie Beste plamuur, houtvuller en reparatiepasta
Kleine oneffenheden tot 1 mm wegwerken Alabastine Houtplamuur Universeel
Gaten en scheuren tot 2 cm dichten Polyfilla Pro W300 Epoxy Houtreparatie
Grote reparatie tot 10 cm Polyfilla Pro W370 2K Grote Houtreparatiepasta

Hoe dik kan je plamuren?

Bij het aanbrengen van plamuur probeer je zo veel mogelijk het originele lakwerk te vermijden. Breng een laag aan die maximaal 3mm dik is anders droogt het niet goed. Een extra laag aanbrengen kan altijd nog. Plamuur moet gemiddeld 15 minuten drogen.

Wat voor plamuur auto?

1k plamuur is de beste keuze wanneer er erg fijne oneffenheden verwijderd moeten worden. Omdat het minder sterk is dan 2k plamuur wordt het in de automotive branche voornamelijk gebruikt als aanvulling op 2k plamuur.

Wat is polyester plamuur?

Polyesterplamuur ook wel staalplamuur genoemd,kan zowel op een ondergrond van polyester,hout, als staal worden gebruikt. Dit type plamuur, op een basis van onverzadigde polyester, wordt ook zeer veelin de auto branche gebruikt, omdat het grote voordeel de snelle uitharding is.

Welk vulmiddel gebruiken?

Vulmiddel wordt gebruikt als het gaat om grotere gaten. Voorbeeld: Plamuren zoals Alabastine Houtplamuur Universeel is geschikt voor lagen van maximaal 1 mm per keer. Op het moment dat je een plamuur gaat gebruiken voor het vullen van gaatjes die dieper zijn dan 1 mm, gaat de plamuur krimpen.

Hoe lang moet Lakplamuur drogen?

Kneed de tube goed en breng het middel aan met een plamuurmes als de ondergrond droog, stof- en vetvrij is. Na ongeveer 1 uur is het droog en kunt u verder met uw binnendeur verven. Indien u reparaties heeft gedaan moet u deze licht opschuren.

Welke plamuur voor polyester?

Stap 2: polyester boot plamuren met epoxy plamuur De hoge plekken op de boot kun je lager maken door deze te schuren met een schuurmachine met korrel 40. De lage plekken vul je op met epoxy plamuur. Breng dit aan met een plamuurmes en vergeet niet om handschoenen te dragen ter bescherming.

Welke epoxy plamuur?

EP-Plamuur is een smeuïge, krimpvrij uithardende vul- en rijplamuur op basis van een twee componenten epoxyhars. EP-Plamuur is goed schuurbaar en heeft een korte uithardingstijd. Geschikt voor vullen en lijmen van o.a. hout, metaal, GVK, schuim enz. Goed bestand tegen zoet en zout water, chemicaliën, oliën en vetten.